Rady a tipy

Nejlepší aplikace pro správu financí

Máte pocit, že ani moc nenakupujete a na konci měsíce většina vašich financí zmizí kdoví kam? Poradíme vám ty nejlepší aplikace pro správu financí, díky kterým je budete mít pod kontrolou. Přehledně a jednoduše vám ukážou, kam vaše peníze mizí, pomohou vám je plánovat a šetřit. A mají spoustu dalších užitečných funkcí.

01 prosince 2023 · 3 min čtení

Aplikace pro správu financí

Každá z aplikací od českých i zahraničních vývojářů pro správu financí přináší zajímavou kombinaci funkcí a odlišné grafické zpracování. Vývojáři si kladou za cíl celkově zefektivnit hospodaření s penězi a je jen na vás, která aplikace bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Nejlepší aplikace pro správu financí:

Spendee

Aplikace Spendee je dílem českých vývojářů, které má výbornou odezvu i v zahraničí. Stáhlo si ji již více než 3 miliony lidí po celém světě. Aplikace je jednoduchá, má intuitivní uživatelské rozhraní a pěknou grafiku.

S aplikací Spendee můžete ke každému výdaji přidat fotografii účtenky či faktury nebo ji propojit s bankovním účtem a mít tak dokonalý přehled o svých financích. Nabízí dokonce možnost propojit peněženku a přepsat do ní transakce z PayPalu nebo kryptopeněženky Coinbase.

Přehledně si roztřídíte své výdaje do různých kategorií, například na zábavu, jídlo, cestování a pravidelné platby. Své peněženky můžete dokonce sdílet s ostatními členy domácnosti a odhalit tak, co nejvíce ukrajuje z vašeho rodinného rozpočtu. Snadno si prohlédnete grafy a výdaje za jednotlivá časová období.

Stáhněte si aplikaci Spendee pro Android a iOS.

Wallet

Aplikace Wallet je s více než 5 miliony stažení ještě oblíbenější českou aplikací než Spendee, a to díky jednoduchému ovládání, pěkné grafice a spoustě funkcí.

Aplikace Wallet spárujete s více než 4 000 světovými bankami a poskytne vám přesné informace o tom, za co nejvíce utrácíte a co se děje na vašem účtu. Díky umělé inteligenci jsou platby roztříděny do přehledných kategorií a můžete si zobrazit podrobné reporty a přehledné grafy. Umožňuje také sdílet účty se členy domácnosti.

Aplikace je navržena tak, aby nebyla jen nástrojem k zapisování příjmů a výdajů, ale abyste měli své finance pod kontrolou a mohli si vytvářet finanční plány.

Stáhněte si aplikaci Peněženka pro Android, iOS

Aplikace pro správu financí

Debito

Další aplikace pro správu financí od českých vývojářů. Kromě správy účtenek a výdajů umožňuje aplikace Debito také nahrávat věrnostní karty nebo doklady. Pokud například chcete vědět, kdy končí platnost vaší kreditní nebo debetní karty, nahrajete ji do aplikace a ta vás na vypršení její platnosti upozorní.

Můžete spravovat smlouvy na elektřinu, nahrávat účtenky nebo záruční listy. Místo toho, abyste měli dokumenty rozházené po domácnosti, můžete je všechny rychle najít v mobilu.

Stáhněte si aplikaciDebito pro Android, iOS

Money Manager Expense & Budget

Jednou z nejoblíbenějších zahraničních aplikací pro správu peněz s více než 10 miliony stažení je Money Manager Expense & Budget, která má podobné funkce jako české aplikace. Všechny své příjmy a výdaje si můžete zobrazit v přehledných grafech, kategorizovat je a hodí se i funkce přidávání a správy kreditních nebo debetních karet.

Aplikace nabízí vedení účetnictví a účetních dokladů, a kvůli bezpečnosti je zde možnost zašifrovat celou databázi.

Stáhněte si aplikaciMoney Manager Expense & Budget pro Android, iOS.

1Money

Oblíbenou zahraniční aplikací pro správu peněz od australských vývojářů je 1Money. Aplikace vyniká svou jednoduchostí a přehledností. Pokud s finančními aplikacemi začínáte a vaším cílem je udělat si pořádek ve financích, pak bude její používání správnou volbou. Aplikace umožňuje sledovat zůstatek na účtu, výši úspor nebo dluhů.

Velkou výhodou aplikace je podpora češtiny a zadávání částek v českých korunách. Skvělou funkcí je cloudová synchronizace, tedy možnost sledovat pohyb peněz na různých zařízeních současně. O své statistiky tak nepřijdete, ani když ztratíte chytrý telefon.

Stáhněte si aplikaci1Money pro Android, iOS

Podobné články

Online půjčka

5 věcí, na které má smysl půjčit si peníze

Než si půjčíte peníze, měli byste si vždy dobře rozmyslet, zda je to opravdu nutné a zda půjčku zvládnete splácet. Zjistěte, na co je dobré si půjčit peníze a kdy to není dobrý nápad.

08 listopadu 2023 · 4 min čtení

Online bezpečnost

Nejčastější podvody na internetu. Na co byste si měli dát pozor?

V loňském roce řešili kriminalisté více než 18 500 internetových trestných činů. Průměrná škoda na jednu oběť na internetu činí 161 tisíc korun, přičemž lidé loni přišli celkem o více než dvě miliardy korun. Zjistěte, jaké jsou nejčastější internetové podvody a jak je odhalit.

12 října 2023 · 4 min čtení

Online bezpečnost

Bezpečnost na internetu: 10 jednoduchých zásad pro každého

Na internetu tráví většina z nás spoustu času, proto je důležité chovat se na něm bezpečně. Krádeže citlivých osobních údajů, hesel nebo peněz jsou totiž každodenní smutnou realitou. Přečtěte si, jak se těmto rizikům vyhnout a nepřijít tak o svá data nebo úspory.

07 listopadu 2023 · 4 min čtení