Online půjčka

Výhody a nevýhody online půjčky

Dnešní doba je čím dál více digitalizována a online půjčky se staly velmi oblíbeným řešením, jak získat další finanční prostředky. Stejně jako všechny finanční služby mají i ony své výhody a nevýhody. Jaké to jsou?

25 října 2023 · 3 min čtení

Mladý pár vyřizuje online půjčku

Co je to rychlá půjčka online?

Někdy se nám v životě může stát, že máme nečekané výdaje nebo si chceme pořídit pro život nezbytnou věc, na kterou momentálně nemáme dostatek finančních prostředků. S tímto problémem nám může pomoci rychlá půjčka online.

Lidé si rádi berou online půjčky, protože se jedná o typ půjčky, který není třeba zajišťovat žádným majetkem, ale prověřuje se pouze schopnost žadatele ji splácet. Na internetu si vybereme částku, kterou si chceme půjčit, podepíšeme online smlouvu a po ověření jsou nám peníze během krátké doby vyplaceny na účet. Poté musíme pravidelně splácet stanovenou částku.

Jaké jsou výhody online půjčky?

Rychlost vyřízení půjčky online

Výhodou online půjčky je hlavně to, že je její vyřízení mnohem rychlejší, než tomu bývá u klasických půjček.

Crediteavelmi rychlou možnost ověření, stačí se jen přihlásit do internetového bankovnictví. Tím se ověří vlastnictví vašeho bankovního účtu a schopnost půjčku splácet. Po schválení půjčky odešleme peníze do 15 minut.

Online půjčka z pohodlí domova

Nemusíte chodit na pobočku, čekat ve frontě, ale vše můžete vyřídit online z pohodlí domova. Online půjčku vyřídíte během pár kliknutí myší nebo ťuknutí na mobilu, čímž ušetříte čas a vyhnete se velkému množství papírování. Navíc šetříte životní prostředí, protože máte všechny dokumenty v elektronické podobě.

Stav splátek můžete sledovat online na svém chytrém telefonu nebo počítači

Stav splátek online půjčky si můžete zkontrolovat na svém chytrém telefonu nebo počítači prakticky kdykoli během dne.

V Creditei získáte po schválení půjčky přístup do svého zákaznického účtu, kde si můžete zkontrolovat svůj aktuální limit, kolik si ještě můžete půjčit, výši a datum příští splátky.

Přehledné online kalkulačky a srovnání nabídek

Většina poskytovatelů online půjček má na svých webových stránkách přehledné online kalkulačky, díky kterým si snadno spočítáte, kolik vás půjčení peněz bude celkem stát. Navíc můžete rychle porovnat nabídky všech společností a vybrat si tu nejlepší.

Žádost o online půjčku

Jaké jsou nevýhody online půjček?

Riziko nekalých praktik a ověřovacích poplatků

Na internetu je velké množství poskytovatelů půjček a ne všichni jsou seriózní. Můžete tak narazit na různé pochybné nabídky. Někteří poskytovatelé online půjček dokonce požadují vyšší ověřovací poplatek. Pokud jej nechcete platit, vždy si pečlivě ověřte, zda společnost poplatek požaduje.

Vyšší počet zamítnutých žádostí o půjčku online

U automaticky schválených žádostí hrozí větší riziko zamítnutí žádosti o online půjčku.

Někteří z nás dávají přednost osobnímu kontaktu

Každý jsme jiný. Někteří lidé raději vyřizují žádosti z pohodlí domova a jiným vyhovuje spíše návštěva pobočky, kde vám pracovník vše vysvětlí osobně.

Stojí však za zmínku, že většina renomovaných poskytovatelů online půjček, jako je například Creditea, má infolinku, kde vám rádi vysvětlí všechny nejasnosti týkající se online půjčky.

Co musí poskytovatelé online půjček vždy uvádět na svém webu?

Podle zákona 257/2016 musí mít každý poskytovatel půjček na svých webových stránkách informace, které vám pomohou lépe se orientovat v nabídce půjček a rozhodnout se pro tu správnou. Povinné informace jsou následující:

  • reprezentativní příklad, který ukazuje celkovou výši půjčky, celkové náklady, splatnou částku a RPSN (roční procentní sazba nákladů)
  • podmínky předčasného splacení půjčky
  • informace o povinnosti sjednat k úvěru doplňkovou službu, například běžný účet

Podobné články

Online půjčka

Online půjčka ihned!

V posledních letech nové technologie zcela transformovaly finanční odvětví. Lidé tak již nemusí chodit do své banky osobně, ale mohou dělat veškerou administrativu online z pohodlí domova nebo dokonce přímo z mobilního telefonu.

27 června 2023 · 5 min čtení

Online bezpečnost

Nejčastější podvody na internetu. Na co byste si měli dát pozor?

V loňském roce řešili kriminalisté více než 18 500 internetových trestných činů. Průměrná škoda na jednu oběť na internetu činí 161 tisíc korun, přičemž lidé loni přišli celkem o více než dvě miliardy korun. Zjistěte, jaké jsou nejčastější internetové podvody a jak je odhalit.

12 října 2023 · 4 min čtení